Εβδομάδα μόδας του Μεξικού: Επίδειξη της εργασίας των σύγχρονων σχεδιαστών και της παραδοσιακής εβδομάδας μόδας artisansMexico: Επίδειξη της εργασίας των σύγχρονων σχεδιαστών και των παραδοσιακών artisans

January 5, 2021
τελευταία εταιρεία περί Εβδομάδα μόδας του Μεξικού: Επίδειξη της εργασίας των σύγχρονων σχεδιαστών και της παραδοσιακής εβδομάδας μόδας artisansMexico: Επίδειξη της εργασίας των σύγχρονων σχεδιαστών και των παραδοσιακών artisans
τ εύκολα να δουν γιατί οι σύγχρονοι σχεδιαστές επιδιώκουν να προκαλέσουν τα παραδοσιακά μεξικάνικα handcrafts και τη λαϊκή τέχνη μέσω των συλλογών τους.
Η λαμπρά-χρωματισμένη κεντητική και περίπλοκο beading απεικονίζουν τις δεξιότητες που περνούν κάτω από για γενιές, ενώ τα σχέδια οι ίδιοι φέρνουν την έννοια αρκετά πέρα από το σύγχρονο σχέδιο τυπωμένων υλών.
Στην πρόσφατη Mercedes-BenzFashion εβδομάδα Πόλη του Μεξικού, οι σχεδιαστές υπογράμμισαν τη συνεργάσιμη φύση της σχέσης τους με τα τοπικά artisans, που παρουσιάζουν τις κεντημένα εσθήτες και ενδύματα που χαρακτηρίζουν τα ιστορικά εμβλήματα και τα μοτίβα.
Αυτά ήταν ενδύματα που δημιουργήθηκαν με τις σύγχρονες τεχνικές, αλλά που εμποτίστηκαν με την αιώνας-παλαιά παράδοση. Ο σχεδιαστής Lydia Lavín, παραδείγματος χάριν, εργάστηκε με τα artisans από την κοινότητα Huichol, μια γηγενής ομάδα από την οροσειρά δυτική σειρά του Μεξικού βουνών Madre, για να δημιουργήσει τις εσθήτες που εξωραΐστηκαν με την κεντητική και beadwork.